14.DEN: ROZLOUČENÍ – KONEC KO(S)MICKÉ MISE 2117

A je tu poslední ráno, poslední rozcvička, poslední snídaně, poslední nástup … Rozdány jsou poslední dopisy z tajné pošty a poslední dorty za úklid ve srubech – který byl letos opravdu vzorný. I proto nám jde asi balení tak pěkně od ruky.  

A je sbaleno. Ještě krupicová kaše na cestu a hurá domů. Pro některé si přijíždí rodiče do tábora, ostatní se vydávají na vlak. Cesta ubíhá rychle, když se člověk dobře baví, že? Na nádraží nás pak čeká velké vítání i loučení. Ještě jsme zazpívali rodičům naší táborovou píseň – sem tam i slzička ukápla. A to je pro letošek opravdu KONEC… 

Prožili jsme myslím opět krásných 14 dní, během kterých jsme ukázali, že už jsme sehraná parta, která mezi sebe ale dokáže krásně začlenit i nováčky. Že se dokážeme společně bavit, učit i pracovat. Že to jde i bez mobilů, tabletů a elektroniky (alespoň většinou). Že se dokážeme najít, i když se občas ztratíme. Že si zvládneme uklidit i uvařit. Že nás baví zpívat u ohně. Že dokážeme pomoct kamarádovi i náhodnému kolemjdoucímu. Že koneckonců společně dokážeme zachránit i celé lidstvo – když na to přijde!  

Tak zase za rok AHOJ na další misi! 

PS: Pro rodiče a především pro děti máme připravenou galerii portrétů a společných fotek. Především ty s našimi přáteli Kernity jsou opravdu vyvedené. Najdete je na kaminky.zonerama.com. Heslo pro přístup jsme všem rodičům posílali mailem.

Další fotky z tohoto dne pro rodiče najdete na kaminky.zonerama.com