11. DEN: PŘIPRAVUJEME VAKCÍNU PRO ZÁCHRANU LIDSTVA

Včerejší den byl úspěšný a přinesl nám velkou naději na návrat domů na Zem. Získali jsme recept na vakcínu a taky trochu nejasný nákres, jak vakcínu vyrobit. Část nákresu rituálu byla bohužel zničena a bylo potřebné ho rekonstruovat a doplnit o další vědecké informace.
Zprávy ze Země jsou drsné, virus se šíří, už je na celé ½ planety. Jestli ji máme zachránit, musíme si pospíšit.   

Při podrobnějším průzkumu receptů jsme zjistili, že každá posádka dostala od poustevníka trochu jiné složení. Vypadá to, že vakcína proti nemoci Bokola se skládá ze 4 částí. Jsou v ní pro nás neznámé ingredience: vajíčka ještěrky Reptilus Maximus Lisakus / Citrus / Roses / Travus, květy Mucholapky podivné nebo minerál Chryzopras Lisakus. 

Ještě večer jsme vůbec netušili, kde je najít. Navíc se v receptu píše cosi o tajemném rituálu osvíceném zářícím diamantem.  Náš vědecký tým proto celou noc proháněl radary a vytypoval 4 místa, kde by se mohly suroviny vyskytovat. Některá se budou hledat dost složitě: Radary vytiskly pouze výchozí místa a azimuty. Nezapomeňte buzoly a mapy!  

Na radarech se ale také objevily informace o neznámých organismech, s kterými není radno se přátelit. Na výpravu jsem se proto všichni vydali vyzbrojeni nejúčinnější obrannou zbraní naší mise: KNG. 

Byla sestavena speciální družina stopařů s náročným posláním vystopovat obří ještěrku a pokusit se získat její vajíčka. Byli vybráni ti nejmenší a nejmladší, protože jsou nejmrštnější. Máme štěstí, že ještěrka trousí po cestě červené stopy. Objevit její hnízdo byla hračka. 

Ostatní členové posádek se vydali na zbývající místa získat minerál, květinu a diamant. U 2 z nich na nás opravdu čekala podivná stvoření, která vůbec nebyla přátelská. Naše KNG jsme v tomto případě využili na 100%. A slavili jsme úspěch. V poledne byly všechny posádky zpět na základně se všemi potřebnými surovinami i diamanty. 

Po obědě náš vědecký tým předává posádkám rekonstruovaný rituál výroby. Vypadá to na pomalý proces překapávání louhovaných surovin za svitu nalezených diamantů. Vědci upřesňují, že celý proces bude trvat minimálně 14 hodin a nejlepší čas pro spuštění je dnes v 17:17. Máme tedy ještě 2 hodiny na postavení a zprovoznění. 

Posádky dostávají kromě nákresu i podrobnější postup. Zbytek je na jejich fantazii. Každá posádka pojala svůj překapávač jinak, ale všechny jsou plně funkční. Vkládáme suroviny a v 17:17 spouštíme proces výroby vakcíny. S každou kapkou se kromě barevné stopy vytvoří i malá bublina.  Diamanty svítí a prozařují tekutinu, která se postupně zabarvuje do 4 našich barev.   

Teď už jen hurá na večeři a během večerního programu si ohlídat, že naše překapávače opravdu fungují. 

Další fotky z tohoto dne pro rodiče najdete na kaminky.zonerama.com