12. DEN: ODLÉTÁME ZPÁTKY NA ZEMI

Do rána všem posádkám vakcíny úspěšně dobublaly, takže máme chvilku času vydechnout a zahrát si pár pozemských her na Kernitě. Neodpočíváme ale zbytečně dlouho, protože víme, že situace na Zemi se zhoršuje každou hodinou. Jsme odhodláni se západem slunce nastartovat motory našich opravených kosmických lodí a vyrazit na zpáteční cestu. Radost nám trochu kazí fakt, že nevíme, jak získanou vakcínu úspěšně aplikovat, ale tento problém se nám snad podaří dořešit cestou. 

Ještě než definitivně opustíme přátelskou planetu, máme možnost navštívit místní tržiště a utratit zde své těžce nabyté kredity. Rozhodli jsme se, že na tržiště půjdeme pěkně posádka po posádce – tak jak jsme byli v plnění MISE nejúspěšnější. První tedy na nákupy vyrazili zelení HEXAŘY 0015, jako druhá šla vybírat žlutá LET ELITA, v závěsu za nimi oranžoví FOKS 007 a nakonec stateční růžoví HUMANEX 360°. Rozhodně bylo z čeho vybírat, zboží bylo z celé galaxie! Plné stoly, až oči přecházely. Není divu, že jsme zde strávili celé odpoledne.  

Před večeří se s námi přišel rozloučit trochu zmatený Kernitský poustevník. Popískával něco o jakýchsi speciálních vakcínových aplikátorech… Ale kde je vzít? 

Se setměním nastupujeme „v plné polní“. Poslední rozloučení s vlídnou Kernitou, a pak už nastupujeme do lodí. Na poslední chvíli ještě někdo donesl vzkaz od neznámého Kerniťana se jmény planet, na kterých by se snad mohly nacházet aplikátory, které tak zoufale potřebujeme. Domlouváme se, že každá posádka cestou k Zemi udělá mezipřistání na jedné z nich a snad se někomu z nás podaří aplikátory získat. 10, 9, 8…. 3, 2, 1 … zážeh a start! 

Cestou jsme se museli vyhnout černé díře GARGANTUA, prozkoumat neznámé území, narazili jsme na safírovou dráhu (samozřejmě jsme si pár diamantíků posbírali na památku). Málem nám došlo palivo, ale naštěstí jsme narazili na starou, vesmírnou čerpací stanici, kde jsme naplnili nádrže. A také jsme našli kontakt na vesmírné překupníky, kteří by mohli vědět něco o našich aplikátorech. Na jedné zapadlé planetce jsme je našli – vesmírné handlíře. Všude kolem nich se povalovala spousta haraburdí z celé galaxie a mezitím něco, co by snad mohlo posloužit na aplikaci naší vakcíny. Začali jsme smlouvat, ale překupníci jsou mazaní! Když viděli, že o jejich zboží máme zájem, nechtěli dát lacino! Nechtěli kredity ani pozemské vymoženosti, ale když uviděli modré diamanty ze safírové dráhy,  otočili. Usmlouvali jsme cenu 1 aplikátor za 1 diamant. 

Teď už se můžeme v klidu uložit do hibernátorů k dlouhému spánku a nastavit kurz Země. Však její slabou modrou záři už tušíme někde ve vesmírné dálce… Letíme domů! A vezeme s sebou záchranu pro celé lidstvo!

Další fotky z tohoto dne pro rodiče najdete na kaminky.zonerama.com