8. den: NEDĚLE 21. SRPNA – AMERIKA

Už v noci nám bubnoval do snů vytrvalý déšť. Ráno vstáváme, oblékáme pláštěnky a přebíháme kolem Hollywoodu na snídani do McDonaldu. V naší fastfoodové jídelně nás vítá úplně zelená Socha Svobody. Není zelená z jídla, ale od přirozenosti. Jako správní cestovatelé jsme se s ní všichni vyfotili.

Vzhledem k vytrvalému dešti jsme se rozhodli dopoledne pro Partičku s oblíbenými protagonisty. Mezitím se počasí umoudřilo a na odpoledním nástupu na nás už svítilo sluníčko.  V něm nám přitančili k ohništi indiáni se svým šamanem.

Šaman nám prozradil svoje poslední vidění: Běžící bizoni odnášející naše amulety. Indiáni potřebují bizony, my zase další součástku k našemu stroji. Vydáváme se na lov: Nejdřív vybíráme základ praku, pak navazujeme správné gumičky, musíme vyrobit i papírovou kuličku. Šaman pak zkontroluje, jestli je nový prak funkční a pustí nás dál. Naši bizoni čekají na děti v lese, každý má 40 životů. Kdo vystřelí, musí se vrátit pro další munici. Po velké snaze jsou nakonec všichni 4 bizoni uloveni a další součástky umístěny na stroj.