3. DEN: STAVBA LODÍ A ODLET NA KAXANARII

Ráno vstáváme do krásného slunečného dne. Avšak ve světě vládne panika – nakažených přibývá každým dnem. Nesmíme se startem naší mise déle otálet, protože veškeré naděje lidstva se upírají právě k nám.

Rozhodli jsme se tedy našim konstruktérům pomoci se stavbou lodí, abychom mohli odstartovat co nejdříve. Nejprve jsme museli sehnat dostatek materiálu. Stavbě se pak všichni věnovali s plným nasazením, takže navečer máme hotovo. Čtyři meziplanetární superstroje – LET ELITA, FOKS 007, HUMANEX 360 a HEXAŘY 0015 jsou připraveny ke startu!

V řídícím středisku vzrůstá napětí, astronauti nastupují do lodí, satelitní spojení mezi všemi posádkami a řídícím střediskem navázáno, poslední kontrola paliva a přístrojů, start povolen, začíná odpočet … tři, dva, jedna … zážeh a start! V řídícím středisku se začíná slavit – všechny lodě úspěšně opustily oběžnou dráhu Země a míří ke Kaxanarii, kterou mají připravit na přesun přeživších lidí. Astronauti se ukládají ke spánku do hibernačních kapslí. Šťastnou cestu a dobrou noc.

Více fotografií pro rodiče na www.zonerama.cz