13. DEN: PLUJEME PRO POKLAD (pátek 23. 8. 2019)

Ráno pokračuje bouřlivá debata o směru plavby. Po spojení ostrovů se navíc objevil na mapě záhadný meč. A jak kdosi z posádky správně konstatoval, poklad nemůže být nechráněný, musíme proto nejdřív dojít pro ten meč.

Cesta k meči se nakonec ukázala celkem snadná. Ale ouha. Meč, na kterém jsou nějaké klíče, nejde vyndat. Zkoušeli to mnozí z nás.  Nedá si nic dělat. Pokračujeme za pokladem bez meče. Po chvilkách bloudění jsme získali nápovědu v podobě náčrtků piráta, který tam prý kdysi doplul. Cesta nebyla krátká, ale nakonec se nám podařilo najít lagunu, a uprostřed ní se houpe truhla s pokladem. Laguna je plná zeleného žabince, do kterého se nikomu moc nechce, i když je poklad na dosah. Nakonec se 3 kapitáni vydávají ke břehu odhodlaní do vody skočit a poklad získat. Při vstupu do vody ale naštěstí narazí na vlečné lano, které nám poklad přitáhne. Je náš! Ale nemáme klíče, jen pod truhlou je rudý diamant.  Dona Vendossa trvá na tom, že tentokrát zkusí meč vytáhnout sama a zabírá si diamant právem admirála.

Cesta k meči už probíhá bez komplikací a meč se opravdu podvolí vůli té největší pirátky zdejších moří. Vracíme se do přístavu unavení, ale s velkým bohatstvím.
Potom už nás čeká rozdělení pokladu, hostina na oslavu, pirátský supermarket, kde utratíme všechny své diamanty a večerní rozlučková diskotéka.