10. den: PONDĚLÍ 24. SRPNA – POSLEDNÍ KRYSTAL A SOUBOJNICKÝ KLUB

Zatím nám ještě počasí přeje, a tak jsme dopoledne věnovali různým kolejním hrám, ale také velkému focení.

Studenti byli zvěčněni při letu na koštěti, ale také s Myslánkou a ostatními spolužáky. Po dobrém obědě a odpočinku přinesla sova z ministerstva zašifrovanou zprávu, týkající se polohy artefaktů, které by mám mohly pomoci rozsvítit poslední krystal – krystal Země. Všichni se hned pustili do luštění. Několik nápověd museli dokonce vykopat na tajných nalezištích.

Pořádně se při tom zapotili, ale prastarý prstenec vzkříšení Země našli všichni!!! Po večeři nás ještě čekal „Soubojnický klub“, v němž spolu v kouzelnických duelech soupeřili všichni Kamenoprdští profesoři. Studenti si mohli na jejich vítězství sázet, což se setkalo s velkým nadšením.

Z tohoto klání vyšel vítězně profesor Milfons Magi, na jehož vítězství si bohužel nikdo nevsadil. Jako druhý se umístil profesor Jean Schölifuk, jehož druhé místo naopak typovala téměř polovina tábora. Třetí místo obsadil profesor Mathias Rüther von Frnk. Velkým zklamáním bylo vypadnutí profesora Juana Hopsamhoptama, na jehož vítězství si vsadili téměř všichni.

Po ukončení soubojů jsme se shromáždili okolo krystalu Země, který se po nasazení prstenců vzkříšení a vyslovení zaklínadla okamžitě rozzářil.

otevři fotogalerii tohoto dne