9. den: NEDĚLE 23. SRPNA – OHEŇ A JEHO POMOCNÍCI

A dopoledne pro změnu opět famfrpál!

Poslední dva zápasy soutěže. SALASIK proti SKOROMYŠI a MOURODRÁP proti TICHOMORU. Hrálo se s obrovským nasazením a diváci fandili z plna hrdla. Nakonec se z vítězství radovali opět SKOROMYŠ a TICHOMOR. Tím se nám tedy vyjasnilo konečné pořadí kolejí ve famfrpálovém poháru. 1. místo SKOROMYŠ (630 bodů), 2. místo MOURODRÁP (400 bodů), 3. místo TICHOMOR (360 bodů), 4. místo SALASIK (290 bodů).

Po odpoledním odpočinku se studenti sešli, aby jim profesoři sdělili radostnou zprávu, že ministerstvo kouzel objevilo a zaslalo tajný recept na rozdělání toho nejjasnějšího plamene, který by nám pomohl oživit ohňový krystal. Naneštěstí, právě ve chvíli, kdy ho profesor Hopsemhoptam přinášel, se zničehonic objevili proradní, červení a rohatí Gnómové, kteří mu recept ukradli.

Museli jsme se tedy vydat v jejich stopách a několikrát se s nimi poměřit, abychom ho získali zpět. To se nám nakonec podařilo, ale zbývalo ještě získat jednu přísadu, kterou Kamenoprdské sbírky nevlastní, – popel z ptáka Fénixe. Pro ten jsme se museli vydat v noci do Gnómských chýší, což bylo samozřejmě velmi nebezpečné.

Nakonec popel přinesli všichni. Rychle jsme tedy provedli příslušné kouzlo, z kotlíku vyšlehl vysoký plamen a červený krystal se rozsvítil.

otevři fotogalerii tohoto dne