10. den: ÚTERÝ 23. SRPNA – ITÁLIE

Uprostřed hradu, vedle hradní věže, vyrostla do rána ještě jedna věž. Není moc podobná té hradní – je taková celá nakřivo. Budí nás sluníčko a zvědavě ji okukujeme. Kromě toho nám dnes servírují snídani kuchaříci s pizzou. Ta speciální pizza je podezřele podobná vánočce s rozinkami.

Po snídani si svoláme ranní nástup na tomto netradičním místě. Kromě normální pošty si rozdáme i  „tajnou“ poštu, kterou jsme kamarádům včera napsali. Pak už je čas vše zabalit, podívat se po skupinkách na věž a vyrazit zpátky na Plačkov.

Tam na nás opět čeká oběd a příjemná chvíle poledního klidu. Při odchodu nás zastaví telefon z tábora: Naše paní kuchařka volá o pomoc. Přepadli nás italští mafiáni a chtěli ukrást všechno jídlo. Aby ho zachránila, utekla s ním do lesa za námi, ale cestou ho poztrácela. Ouha. Nebudeme mít co jíst. Musíme si ho cestou do tábora zase najít. Postupně přidáváme do batůžků špagety, kečup, masové konzervy, koření … A ve finále jsme našli i kotlík.

V táboře si tedy může každý oddíl rozdělat oheň a uvařit si večeři. O uvařené jídlo (které bylo moc dobré) se děti podělí i s hladovým pocestným. Ten jim za odměnu věnuje další kolečka do našeho stroje.