11. DEN: STŘEDA 24. SRPNA – EGYPT

Dnes se nám spalo krásně na měkkých matracích. Ráno nás budí pouštní slunce nad písečnou dunou. Pyramida nás láká k bližšímu průzkumu. Pod ní sedí velmi smutný faraon. Vykradači hrobů mu pyramidu poničili a on teď hledá někoho, kdo by mu ji pomohl opravit.

Jsme přece archeologové, takže to určitě zvládneme. Musíme nejdříve nashromáždit dostatečné množství poukázek na materiál. Celé dopoledne je získáváme v lesním surovinovém nalezišti. Trochu nám to komplikují místní mumie, které je hlídají, ale my jsme rychlí a mrštní. Poukázky pak u obchodníků měníme za penízky.

Po obědě se vydáváme nakupovat k místním obchodníkům. Můžeme koupit roury, látky, kartonové desky, nůžky, provázky, drátky … Vymýšlíme, jak a z čeho pyramidu postavíme. Smlouváme o cenách  – někdy více, někdy méně úspěšně. Až do večeře pak stavíme své pyramidy v lese. Faraon i jeho odborní poradci pak pyramidy ohodnotí, vyzkouší a ocení. Je tak těžké rozhodnout, která byla nejlepší. Jsou všechny hezké, každá jiná, ale udělat to musíme. Den musí mít své vítěze.

PS: Toto byl den, kdy nám v kuchyni bouchala miminka. Zeptejte se dětí, ony vám to rády vysvětlí 🙂