13. DEN: PÁTEK 26. SRPNA – TAJEMSTVÍ LEONARDOVA STROJE

Dnes ráno už na nás žádná další země nečeká. Budíme se do slunného rána v Čechách. Poslední rozcvička, poslední dopolední program se svým oddílem. V táboře mezitím probíhají horečné přípravy: Rozložit závěrečný obchůdek se skvělými dárky, připravit obchodníky na velký nával kupujících. V kuchyni se smaží řízečky, připravují se jednohubky i chlebíčky, krájí se melouny, jablíčka, sýry… Prostě samé dobroty.

Po návratu dětí může závěrečný raut začít. Zahájíme tím, že si všechny oddíly vyberou svůj vítězný dort, který bude zítra k snídani. Také předáme drobné odměny za nejlepší odpovědi naší tipovací soutěže. Po rautu se postupně oddíly vydají nakupovat do obchůdku.
Odpoledne příjemně plyne. Ale pozor! Už je čas vydat se pro klíč! Všichni se vydáváme na cestu, chvilku i bloudíme a nakonec najdeme Jackovu bednu se 4 zámky. Odemykáme a nacházíme NÁŠ KLÍČ.  Vracíme se zpět do tábora. Přemýšlíme, co nám stroj ukáže nebo přinese. Všichni jsou zvědaví.

Odemykáme …. Otevíráme …. A ze stroje vystupuje naše milá zdravotnice Petra, která před týdnem musela odjet. Stroj nám ji přinesl v lodičkách a elegantních šatech, protože se právě chystala v Praze na večeři v restauraci 😉 Stroj nám tak hezky připomněl, že mnohem důležitější než jakýkoliv poklad jsou lidé, které máme rádi.

Kromě toho nám stroj na večerním nástupu přinesl ještě velké placky letošní výpravy, protože jsme se všichni společně zasloužili o úspěšně rozluštění letošní záhady. A pak už jen večerní raut, závěrečný táborák a diskotéka.