12. DEN: ČTVRTEK 25. SRPNA – ANGLIE

Jdeme do finále. Ve stroji už jsou všechna potřebná kolečka, ale stále nám chybí spouštěcí klíč.

Ráno nás velmi zdvořile budí pánové v buřinkách a cylindrech. U stolu usrkávají svůj čaj o půl osmé. Dámy, schovávající se pod slunečníky, konverzují u červené telefonní budky. Dozvídáme se, že klíč schoval někde Jack Rozparovač, ale nikdo neví kam. A že je několik lidí ve starém Londýně, kteří by nám mohli prozradit část indicií, z kterých si poskládáme odpověď.
Ale nejprve se musíme společně vyfotit: celý tábor, oddíly i kamarádi.

Wau, hotovo. Teď už můžeme vyrazit. Od opilce ke zlodějce, od lékárníka k Jackově oběti, od hudebního skladatele k potulnému kouzelníkovi. Každý něco ví, ale nikdo nic neprozradí zadarmo. Čekají nás zajímavé úkoly. Všem se podaří poskládat si kousky informací a už víme, že pro klíč se musíme vydat před klekáním na místo, které vidíme v mapě. Dnes už to nepůjde – klekání už bylo. Musíme se tedy pro klíč vydat až zítra odpoledne.

Dnes jsme se na večerním nástupu dozvěděli, kdo zvítězil v celotáborové hře. Bylo to napínavé do posledního dne. Gratulujeme červeným, kteří své vítězství získali nejtěsnějším možným rozdílem jediného bodu.