6. den: PÁTEK 19. SRPNA – RUSKO

Nad táborem se nese Kaťuša. Pod vlajkou nám pobíhá Marfuša a další ruské matróny, chlapíci v ušankách a jeden hokejista.  Máme neodbytný dojem, že dnešní ráno si užili více vedoucí, protože minimálně ti starší mohli s úlevou vzpomínat a mít radost z toho, že už to takové naštěstí není.

Dopoledne se neslo v duchu módní přehlídky, kterou si oddíly připravovaly už v předchozích dnech. Témata kolekcí byla lákavá: karneval v Rio,  milujeme safari, vánoční večírek a Halloweenská party.

Během odpoledního programu za tu skvělou podívanou připravily paní kuchařky donuty s tvarohovým krémem. Jen se po nich zaprášilo 🙂 Kromě toho upekly i další dorty za skvělý úklid srubů.

Večer nás čekalo letní kino s tematickým filmem Indiana Jones. Ale už během promítání se nesla táborem šuškanda, že nedaleko se schovává Sergej, který utekl z gulagu, kam ho nespravedlivě zavřeli. A že potřebuje pomoc a nějaké peníze na cestu pryč. Celý tábor se tedy vydal pro zlaté valouny schované kdesi daleko v lese. Šli úplně všichni a ani ti nejmenší se nebáli. Šli přece spolu a mohli se vzájemně podporovat. Valouny se všem podařilo najít i předat. A teď honem do postelí. Je totiž už sobota 😉