13. DEN: UZDRAVÍME CELOU ZEM

Ráno jsme se probudili v pořádku na Zemi – autopilot nezklamal. Všechny posádky přistály na předem určeném místě a už k nám radostně běží celé osazenstvo řídícího střediska MIPT. Je jich ale nějak málo a přes ústa mají roušky… Sami začínáme cítit jak se zde špatně dýchá. Zásoby kyslíku klesly na kritickou hodnotu. Vedení nám ve stručnosti vysvětluje situaci. Zdravých lidí už je opravdu hrstka. Nakažení se sdružují v lesích a jsou agresivní. Není na co čekat. Naplňujeme aplikátory vakcínou a vyrážíme do epicentra nakažených. Víme, že aby byla protilátka co nejúčinnější, musí se aplikovat každá ze 4 složek zvlášť. Každého nakaženého tedy musíme zasáhnou 4x – pokaždé jinou částí vakcíny. Je to nelehký úkol, ale odhodlání nám nechybí. Musíme si dávat velký pozor, protože nakažení kolem sebe šíří kapénky nákazy a kdyby nás zasáhli, skončili bychom stejně jako oni.
Naštěstí vědecký tým na Zemi stihl vyvinout protilátku. Ta však funguje pouze pokud je podána ve velmi krátkém čase po nákaze. Vyráží s námi tedy také lékařský tým se zásobami protilátky. Každý kdo bude během záchranné akce zasažen kapénkou, musí se rychle vrátit do zdravotnického centra pro lék. Pak může zpět do akce. 

Blížíme se k epicentru nákazy. Mezi stromy už sem tam zahlédneme fialové uši, či ruku s drápy. Domlouváme nejúčinnější taktiku. Nejlépe bude pohybovat se po dvojicích. Víme, že zde je i oddělená skupinka malých trpasličích nakažených lidí, kteří žijí v úzkých průchodech. Sem se vejdou jen naši nejmenší – ale ti se toho rozhodně nebojí a vyrážejí do záchranné akce jako první. Ostatní se přidávají a nastává velká, nepřehledná a úporná bitva. Ještě že vakcíny i protilátky máme dost! Je hodně zasažených na obou stranách. Bitva trvá dlouho, ale přichází stále víc a víc vyléčených. Vítězíme! 

V průběhu boje jsme bohužel museli řešit i nepříjemnosti, protože někteří členové záchranného týmu neuposlechli rozkazů vedení a s vakcínou bezdůvodně plýtvali. Museli jsme z toho vyvodit následky a uložit trest pro celý tým, neboť tímto byl ohrožen úspěch celé akce. Hříšníci se však ke svému trestu postavili zodpovědně a předvedli, že opravdu umí táhnou za jeden provaz, a že zmíněné porušení rozkazu bylo pouhým „zaškobrtnutím“. Oslavy na počest vítězství tedy mohou začít! 

Kuchaři z MIPT předvedli, že opravdu UMÍ a připravili nám skvělý raut, na kterém nechyběli žádné z oblíbených pozemských pochoutek! Radujeme se, hodujeme, bavíme se … Lidstvo i Země jsou zachráněny díky našim čtyřem statečným posádkám! 

Navečer nás čeká ještě malé překvapení. Pozvání na OSLAVU VÍTĚZSTVÍ nad zákeřnou nákazou přijali i naši přátelé z Kernity. Přiletěli ve svém stříbrném létajícím talíři, aby se mohli radovat s námi na velké noční taneční show! Jako upomínku na navázané přátelství přivezli každému malý kousíček galaxie. 

U slavnostního táborového ohně byla ještě, za zvuku naší táborové písně, předána čestná uznání a vyznamenání pro všechny členy KO(S)MICKÉ MISE. 

 

Další fotky z tohoto dne pro rodiče najdete na kaminky.zonerama.com