13. DEN: SPRÁVNÁ KRÁLOVSKÁ OSLAVA TRVÁ CELÝ DEN

Slavnostní den v sobě mísí radost i smutek. Radost z toho, že jsme zachránili královnu, i z toho, že Dračí království má nového draka – ochránce. Smutek z toho, že toto dobrodružství pomalu končí.

Královna po ranní audienci povolává našeho draka. Oddíly mají předvést správný a špatný způsob toho, co se děje okolo nás. Díváme se na krátké scénky o fér souboji, morálce, hygieně nebo vztahu k přírodě. Drak vypadá zaujatě. Doufejme, že to pochopí správně.

Královna draka posílá odpočinout si do jeho nové sluje. Povolává dvorní fotografy, aby zvěčnili děti na královských portrétech. Po obědě pokračujeme závěrečným obchůdkem, v kterém mohou děti nakupovat za nastřádané šupiny. Po obědě, před zahájením slavnostního rautu se spustil hustý déšť.

Letošní raut se proto odehrává v první fázi netypicky v pláštěnkách – děti chodí po menších skupinkách a střídají se po jednotlivých srubech. Po dešti uděláme přestávku. Královna přichází s naším drakem. Každý se s ní chce hned vyfotit. A když už jsme v tom, fotí se kamarádi, skupinky, ptákovinky,….

Co zbývá? Poslední nástup, večerní raut, zpívání v jídelně i závěrečná diskotéka. Dobrou noc.