12. DEN: JDEME OSVOBODIT NAŠI KRÁLOVNU I DRAKA

Na ranní audienci s námi bohužel královna stále není. Ale zvědové a průzkumníci, kteří pátrali celou noc, nám prozradili, že našli místo, kde se skrývá Pan Temný se svými Rudomrchy. Královnu ani draka tam sice neviděli, ale je velmi pravděpodobné, že je tam schovává také.

Zkontrolujeme, že všichni máme svá KNG připravena k boji. Neleníme a vyrážíme společně ke skrýši Pana Temného. Na místě nám zvědové ještě prozradí, že síla Pana Temného se skrývá v jeho plášti, který musíme rozcupovat na tisíc malých kousíčků. Musíme tedy nejprve projít přes jeho obrannou linii Rudomrchů, aniž by nás zasáhli, a teprve potom se ho pokusit zasáhnout magickým nábojem v úkrytu v koruně stromu. Po každém zásahu se kousek jeho pláště snese k zemi.

Boj je dlouhý a náročný. Ke konci už oběma stranám docházejí síly. Ale nevzdáváme to. Po posledním sedmdesátém zásahu se snáší k zemi nejen zbytek pláště, ale i maska Pana Temného. Rudomrši v té chvíli padnou bez dechu k zemi. Hledáme královnu a draka. Bohužel tu nejsou. Ale v masce jsme našli mapu, na které svítí jediný nečervený bod. To by mohla být stopa.

Každý z nás si bere cár pláště Pana Temného. Tušíme, že ho ještě budeme potřebovat. Vracíme se do tábora doplnit síly i zásoby. Odpolední plán na záchranu nám trochu zkomplikovalo počasí. Po mnoha dnech letního parna se přihnala ukázková bouřka.  Svačinu do srubů roznáší naši předobří vedoucí, kteří by přece nemohli nechat děti zemřít hlady ;).

Po brzké večeři, když se počasí konečně umoudřilo, vyrážíme na místo z mapy Pana Temného. Na louce pod lesem vidíme kouzelný pruh země s barevnými dlaždicemi. Za nimi létá drak a hlídá naši královnu. Ta leží pod tíhou černé kletby, nehýbá se, vypadá, že ji nějaké kouzlo uvedlo do hlubokého spánku.

Naším úkolem je projít přes dlaždice pomocí magické kostky. Pozor – když padne drak, musíme se vrátit zpět na začátek. Až když budeme na druhé straně, budeme v bezpečí před drakem, který zatím je stále na straně Pana Temného. Pomocí červených cárů z pláště můžeme sejmout kousky temné kletby z královny. A doufáme, že až budou všechny pryč, královna se probudí a draka zkrotí.

Postupně projdou všechny oddíly, s menším či větším štěstím. A opravdu: po posledním odstraněném černém pruhu královna otevírá oči, budí se a diví se, kde se to ocitla. Když jí povyprávíme co a jak, děkuje nám za záchranu a začne k sobě lákat i draka. Zatím je nedůvěřivý a neví, zda nám může věřit. Přeci jen byl u Pana Temného dlouho. Poslouchá královnu, s kterou byl od vylíhnutí propojen, ale nás ostatní zatím spíš odhání.

Královna ho odvede společně s námi do tábora, aby mu ukázala, kde bude bydlet. Potom už svolává pozdní večerní audienci, děkuje za vítěznou bitvu s Panem Temným i svoje osvobození.  Projevila přání, aby zítra dopoledne děti ukázaly našemu drakovi, co je dobré a co je špatné. Byla by ráda, kdyby k nám drak získal důvěru a věděl, co my považujeme za správné.

Pak nastává slavnostní okamžik, kdy královna postupně oceňuje všechny oddíly, podle toho, jak byly v průběhu celého tábora úspěšné v jednotlivých hrách. Každý z oddílů si může vybrat svůj dort.  Pak už zbývá jen si pochutnat na dortech, oslavit všechna dnešní vítězství a jít spát.