2. DEN: ERBOVANÁ

Dnes jsme si trochu přispali, protože ti nejudatnější a nejstarší novopečení členové královské družiny šli spát opravdu pozdě. Ještě v noci jsme zjistili, že při přísaze u mohyly si nás drak označil rozličnými barvami na ruce, kterou jsme strkali do dračí tlamy. Královna nás na ranní audienci vyzvala, abychom si podle těchto značek našli své rytíře a rytířky. Vzniklo 5 barevných královských družin. Zatím nemají ani jméno, ani erb, jen velké odhodlání pomoci království v nouzi, přesně jak v noci slíbili.

Odpoledne vypuklo velké lesní klání o erby jednotlivých družin. Velkou roli v něm sehrála rychlost, vytrvalost a přesnost míření našimi KNG. Nakonec erb získaly všechny družiny.
Cestou zpět do tábora jsme objevili něco úžasného: Sluníčko na něm vytváří pestrobarevné odlesky. Sedí v mechu mezi smrčky, je 2 m vysoké, kožnaté, se zvláštním reliéfem na povrchu.

Co teď? Nechat ho tam, kde jsme ho našli? Nebo ho donést do tábora královně? A je to opravdu to, co si myslíme? Rozhodování nebylo složité. Vezmeme ho s sebou.
Škoda, že jste neviděli, jakou radost měla královna Vendella. Potvrdila nám, že je to opravdu dračí vejce. Vůbec nedoufala, že by v našem království ještě nějaké bylo.

A náhle je vše lepší a veselejší. I večerní audience. Vejce je tu s námi, připravili jsme pro něj hnízdo a nyní zkoumáme, jak se o něj nejlépe postarat. Královna za odměnu jednotlivým družinám darovala symbolická dračí hnízda, obleky Dračího království spolu s tou nejmocnější zbraní: KNG. Královna září štěstím a je rozverná. Žádá od svých nových družin představení erbu, jména a jednotlivých členů formou zábavnou a divadelní. Máme se na co těšit. Jdeme spát s pocitem, že zítra bude skvělý den. A ten nám nezkazila ani noční bouřka, která se přes nás přehnala.