3. DEN: STARÁME SE O DRAČÍ VEJCE

Po noční přepršce se nám pročistil vzduch a vstáváme do krásného a sluncem zalitého rána. Panuje dobrá nálada – vždyť máme dračí vejce! Krásně si trůní v hnízdě, které jsme mu postavili. Královna je veselá a rozdává úsměvy na všechny strany. Celou noc tým našich královských mágů a šamanů pátral, jak se o nevylíhnutého dráčka nejlépe postarat. Zjistili, že nejlepší by bylo hnízdo vystlat žíněmi islandského křivorožce. Jelikož se tento materiál velmi těžko shání, přistoupili jsme k nouzovému řešení a objednali ho na stále oblíbenějším OliEliExpresu.

Pošta je však v tuto prázdninovou dobu velmi zaneprázdněna. Chceme-li doručení našeho balíku urychlit, nezbývá nám nic jiného, než pomoci místním pošťákům s doručováním balíků. Snad na ten náš pak dojde řada včas! Všichni „nafasovali“ balíčky a adresy k doručení. Mapy jsou vzácné zboží a tak si všechny trasy musíme zapamatovat!!!
Všichni doručujeme pilně celé odpoledne, ti nejlepší zvládli doručit 10 balíčků!

Začíná večerní audience u královny a náš balíček stále nikde. S úderem 19. hodiny se přihnali dva zaměstnanci OliEliExpresu s našimi balíky. Hurá! Hned vystýláme všechny prostory okolo vajíčka objednaným supermateriálem.
Vajíčko je v teple a my konečně můžeme přistoupit k tolik očekávanému divadelnímu představení jednotlivých družin. Královna už nedočkavě poposedává na trůně…

Produkce to byla skutečně velkolepá. Shlédli jsme operu – tým fialových – FBI (fialový balíček inteligence), balet – tým modrých – MODŘÍ PLAMEŇÁCI, pantomimu – tým červených – ČOKO VOKO, tragédii – tým zelených – GREENPEASE a muzikál – žlutí – EMOJI. Všichni jsme se výborně bavili.

Jediným rušivým momentem byl okamžik, kdy se uprostřed představení na audienci ke královně vnutil Pan Temný, který tvrdil, že vejce je jeho, a chtěl nám ho vzít. Neuspěl. Měl co dělat, aby stihl utéct před dětmi, které se semkly u vejce a hnaly ho pryč i s jeho pomocníky.
Všechny družiny byly skvělé a hodnocení bude velmi těžké. Večer jsme se ještě místo okolo ohně sesedli okolo našeho vejce a zapěli pár oblíbených hitů.