Reportáž z příprav oslav narozenin Draka ochránce

V okamžiku, kdy jsme obdrželi pozvánku do tohoto vzdáleného Dračího království, vydal se jeden z našich reportérů zjistit, jak probíhají přípravy na tuto velkolepou slavnost. Z jeho prvního holubogramu uvádíme:

Královna nás přivítala s úsměvem ve velké síni a bez okolků předvedla, že přestože se považuje za mírotvůrce,  dobrou dýku nikdy nemá dál než pod trůnem.  Vendellu Drakozorovou si pamatujeme z doby, kdy byla velmi mladou panovnicí, a musíme říci, že to bylo pěkné číslo. Od těch dob jistě zmoudřela, ale i tak se máme na co těšit.

Na královském dvoře panuje nervozita , někteří si lámou hlavu nad tím, jak ještě vylepšit již přichystané oslavy. Někteří se zuřivě přou a snaží se přesvědčit své spoludvorníky o své pravdě. A někteří jen s pobaveným úsměvem sledují to lidské hemžení.

Některé dny doléhá nervozita i na panovnici, a to je potom lepší se jí velikým hradním obloukem vyhnout. A pokud nemáte to štěstí, musíte doufat v její laskavost.

Závěrem musíme konstatovat, že kdo na tuto oslavu nedorazí, přijde o událost, o které se bude vyprávět příštích 100 let. Takže pokud můžete, přijeďte.