2. DEN: PIRÁTSKÝ VÝCVIK (pondělí 12. 8. 2019)

Ráno nás zavčasu budí lodní zvon a první, na co natrefíme, jsou kapitáni, kteří mastí karty. Zdá se, že hrají už dlouho, protože někteří už dávají do banku i členy svých posádek. A tak tu je hnedle o jednu posádku méně – Randy Jones, zvaný Leviathan, prohrál vše – včetně lodi a celé posádky.
Než vyplujeme na moře, je třeba se trochu zdokonalit v námořnických dovednostech. Hned po snídani trénujeme uzly, plavání, střelbu, námořní vlajkovou abecedu a umění Poi-poi (které nám pomůže koordinovat své pohyby v lanoví).

Po obědě a lehkém odpočinku všechny týmy nominují své nejlepší plavce, střelce … atd. do meziposádkového klání. Boj to byl napínavý a dlouhý a závěrečné pořadí následující: 1. Zelení, 2. Žlutí, 3. Modří, 4. Fialoví a 5. Červení.
A aby ani kapitáni nepřišli zkrátka – dali si souboj o znaky ve stejných disciplínách, přičemž nejnapínavější byla závěrečná střelba. Nyní z Porto de Piedra tedy vyplouvají Žlutí krabi, Modré želvy, Červené chobotnice, Fialoví mořští koníci a Zelení ďasové.

Pak se ale městem přehnala bouře, a tak se piráti šli pobavit do místní krčmy. Před západem slunce přišla své posádky zkontrolovat sama Dona Vendosa a dokonce každému nováčkovi věnovala základní pirátskou výbavu.

ÚTRŽKY Z LODNÍHO DENÍKU:

Dnes ráno jsme měli klasicky rozcvičku. Dopoledne jsme se učili 5 pirátských cviků: plavání, uzle, vláček s KNG , rozpoznávání vlajek a střelba. Soutěžili jsme týmy mezi sebou. A pak paní hlavní kapitánka rozhodla, že to samé budou dělat i vedoucí, takže jsme se částečně stali piráty. Výcvik máme za sebou.

zaznamenal pirát Dan