4. DEN: OSTROV POKLADŮ (středa 14. 8. 2019)

Po ránu ještě dokončujeme trička, zdobíme vlajky a truhly a trénujeme postřeh a bojeschopnost při hře „vlajkovaná“.
V poledne se už nemůžeme dočkat, až v Portu de Piedro otevře nový pirátský Supermarket – fronta se táhla skrz celé město, ale vyplatilo se! Nabídka obchodu byla opravdu široká, a tak jsme nevěděli za co dříve své diamanty utratit.
V odpoledních hodinách jsme v okolních vodách přístavu zaznamenali podezřelou neznámou pirátskou loď. Při jejím sledování jsme dopluli k neznámému ostrovu a od podivína, který na ostrově přebýval, jsme se dozvěděli, že jde pravděpodobně o onen bájný ostrov skrývající velké bohatství.
Zapomenutá pirátka nám prozradila, že ostrov je plný nástrah a že už se dlouho marně snaží poklad získat. Ví sice, kde asi přibližně je, ale překážky se jí ani její posádce nepodařilo překonat. Slibujeme podíl na zisku, pokud nám o pokladu poví, a pouštíme se do pátrání. Rébusy a úkoly, které musíme při honbě za pokladem rozluštit, jsou opravdu nelehké, ale my se nevzdáváme! Konečně máme mapu a zbývá si jen dojít pro poklad. Ale ouha, dostali jsme se na území oživlých kostlivců a ti se nehodlají pokladu jen tak vzdát. Po nelítostném boji byli ale kostrouni poraženi a my máme svůj poklad! Největší podíl se podařilo získat Zeleným, druzí byli Modří, třetí Červení, čtvrtí Žlutí a nejmenší podíl si odnesli Fialoví.
Večer jsme úspěšnou výpravu oslavili u ohně.

ÚTRŽKY Z LODNÍHO DENÍKU:

Dnes jsme hráli vlajkovanou a hráli jsme jí 3x. My Fialový jsme 1x vyhráli. Potom jsme se vraceli na oběd do tábora, k jídlu jsme měli moravského vrabce a bramborové knedlíky se zelím, bylo to moc dobré. Později nám oznámili, že pirátský supermarket bude otevřen od 14:00 do 14:30, všichni byli šťastní. Moc se všichni těšíme na Etapovku (etapovou hru). A právě teď píšu tuhle stránku deníku a jsem móóc ráda, že se ke mně dostal.

pirátka Ema

Dnes jsme hráli vlajkovanou (dobrá hra jako každá jiná).
Hráli pouze čtyři oddíly (červení, modří, fialoví, žlutí). Ještě že nás hrálo tak málo, protože jinak by na všechny nevybyly štíty. Protože, jak já říkám, hra bez štítu, jako by nebyla.
Hráli jsme ve spodním lese, kde bylo mooooooooc místa, takže jsme se hroooooozně naběhali. První hru vyhrál modrý tým, který měl jako posilu Dendu. Druhou hru vyhrýl jen tak tak fialový tým a třetí hru, při které hráli jen děti zvítězili znovu modří. Po třetí hře nás už vlajkovaná přestala bavit, a proto jsme se dohodli na jiné hře.
Hra se jmenovala Battle Royale (rojál) a hráli jsme ji za týmy. První hru vyhráli zase modří a druhou hru, co hrál každý za sebe, vyhrál Honza.
Dnešní odpoledne byl poprvé otevřen obchůdek, do kterého jsme si mohli přijít něco koupit. Samozřejmě nikdo nezaváhal a ještě před otvíračkou už tam byla fronta. V obchůdku bylo plno dobrot, a proto děti pořádně utráceli.
Tato část dne byla velmi příjemná.

pirátky Anička, Terka, Dáda a Kristýna

Dneska byl super den. Vstal jsem a hned měla Mrkev rozcvičku. Jako dopolední program byla VLAJKOVANÁ. Díky Matyho legendární šišce jsme vyhráli 3/4 her, potom jsem vyhrál i hru Battle Royale. Potom jsme šli zpět na oběd. Polední klid, ten byl skvělej, protože se otevřel obchůdek a koupil jsem si pendrek. Po poledňáku byla hra a jsme jasní favoriti. Dohnali jsme červený a předehnali jejich náskok 10 minut. Právě jsme po hře a píši tenhle deník. Nečekám, že se bude dít ještě něco, a proto to tady ukončím. KONEC

pirát Honza

Nejvíc mě bavilo barvení triček. Etapovky jsou taky skvělý. Moc mě baví otevírat zámky. a táborová písnička o pirátech je krásná.

pirátka Kačka

Výprava, Ostrov Pokladů:
Vypravili sme se s oddílem na ostrov. Bylo 6 stanovišť, přišli sme k rybníku, posbírali sme lahve, přišli sme k lebce a pak náhle lebka spustila: Když … (všichni známe), lebka řekla 3 čísla: 3 – 8 – 2, tím sme otevřeli zámek. V truhle bylo číslo 7, stejně jako v láhvi číslo 5.
V lese sme zahlídli papír, došli sme k lístu, na listu bylo tam napsáno: napálili ste se.

piráti Dáda a Fanda