7. DEN: PAŠUJEME RUM (sobota 17. 8. 2019)

Náš úspěšný útěk jsme oslavovali tak mocně, že nám na palubách nezbyla ani kapka rumu. A bez něj se samozřejmě nedá v úspěšné plavbě pokračovat. Naštěstí víme, že na nedalekém ostrově mají své sídlo překupníci s rumem. To by v tom byl čert, abychom jim nějaký neukradli. Má to ale jeden háček, že překupníci si svoje rumíky hlídají. Ale co! Však my to nějak dokážeme! Maskujeme se tak, aby nás nikdo z hlídačů neměl šanci poznat. Často se nepoznáváme ani my sami navzájem …
Nádobky s rumem máme posbírané, ale jak je přepravit k nám do Porto de Piedra? Z použitých korkových špuntů stavíme superpašovací plavidla. Někdo sází na velikost, jiný na kvalitu …

Odpoledne nás čeká nejzásadnější část – dostat nakradené rumy na našich plavidlech přes vodu. Ukazuje se, že se to sice hezky plánuje, ale hůře realizuje. Některá plavidla se vůbec nechovají tak, jak bychom od nich očekávali, někomu se stále zamotává vodící šňůra, někomu ztěžuje jízdu vodní vegetace… Největší smůlu mají Modří, kterým se nepodařilo převézt ani mililitr rumu a svůj vor museli „pochovat“. Dobrá nálada je však neopouští – trochu je podezíráme, jestli rum místo pašování nevypili :o)))

ÚTRŽKY Z LODNÍHO DENÍKU:

Včera večer byla bojovka pro děti 11+. Dost jsem se bála, byla i dost dlouhá a šly jsme poslední! Potom, co jme se vrátily, tak jsme šly k ohni a pily čaj, jelikož jsem měla hllídku. Budíček byl posunutý o 1 hodinu, takže když jsme vstaly, tak už křičeli rozcvičku, my jsme nemusely, protože jsme měly tu hlídku. Potom jsme si šly vyčistit zuby a šly na snídani.
Po snídani byl nástup. Potom jsme se všichni přesunuli na horní louku. Tam sme jakože kradli ruma, byla to sranda, protože jsme se převlékali do jiného oblečení. Později jsme hráli ocáskovanou a za chvíli byl oběd. K obědu byly špagety a číslová polévka.

pirátka Ema

Dneska dopoledne jsme se převlíkli, aby nás pašeráci nepoznali, a sbírali jsme rum. Pak jsme měli 60 minut na to, abysme postavili loď. S lodí jsme se pak měli přeplavit a odvézt rum.

piráti Fanda a Fanda