6. DEN: MOŘSKÁ PANNA A ZÁTOKA CHOBOTNIC (pátek 16. 8. 2019)

Ráno je moře klidné a sluncem zalité stejně jako ulice Porto de Piedra. Není proto těžké všimnout si odlesků, které vrhá podivná lesklá, kulatá věc, o kterou se přetahují 2 piráti. Je to perla velmi vzácné perlorodky obří. Brzy si toho všimne i Dona Vendosa a perlu zabavuje ve svůj prospěch – dobře ví, jak je cenná. Chce, abychom se pokusili najít ještě další. Prohledáváme všechny kouty, ale nalézáme jen nějaký starý kus kůže. Při bližším ohledání však zjišťujeme, že to není jen kus kůže, ale stará mapa. A na mapě je zakresleno perlové naleziště v zátoce chobotnic.

Když se ale chceme vydat pro perly, potkáváme starou mořskou pannu. Ta nám prozrazuje, že získat perly není tak jednoduché, protože je chrání hejno zdivočelých, jedovatých chobotnic. Ale když jí pomůžeme zlomit kletbu, jež jí brání stát se znovu mladou a krásnou, mohla by nám také pomoci. Její dotek totiž  dokáže zneutralizovat chobotničí jed. Tento návrh se nám líbí a jdeme tedy do toho.
Chobotnice jsou opravdu zákeřné, a tak nám hledání perel nejde moc od ruky. Ještěže máme mořskou pannu na své straně! Když je vše posbíráno, vracíme se zpět k ní a ona nás posílá za starým mnichem.

Starce jsme našli a uplatili kouzelnými artefakty, které byly uvnitř některých perel, takže nám prozradil zaklínadlo, kterým zlomíme kletbu mořské panny. Zaklínadlo jsme odříkali pěkně všichni společně a nahlas a podařilo se… Před našimi zraky se stará vrásčitá mořská panna proměnila v překrásnou mladou sirénu. Ze samé radosti nám nechala úplně všechny perly, které jsme našly – to je tedy přírůstek do našeho pokladu!
Jenže ouha – z pokladu jsme se neradovali moc dlouho, protože  vládkyně přístavu Dona Vendosa je čím dál hamižnější a požaduje čím dál větší podíly na zisku, takže nám skoro všechny získané perly sebrala.
To jsme samozřejmě nemohli nechat jen tak, takže jsme zosnovali vzpouru! Za soumraku jsme se vplížili do přístavu, zrekvírovali Vendose 5 lodí a odjeli z jejího dosahu!

Nový ostrov do naší mapy získali dnes ČERVENÉ CHOBOTNICE.

ÚTRŽKY Z LODNÍHO DENÍKU:

Dnes jsem nemusel na rozcvičku. Protože jsem měl hlídku s kamarádem Fandou. A taky na ranním nástupu se chvilku honil Radek s Banánem a Radek měl v rukou obří perlu. A po ranním nástupu jsme šli dohrát zápas s fialovými. A vyhráli jsme a pak hráli vedoucí proti sobě. A pak jsme šli nasbírat klacky na táborák.

pirát Ondra

Na ranním nástupu přiběhli Radek s Banánem a hádali se o velkou perlu. Chvilku se honili, pak kapitánka řekla, že tu perlu mají dát jí a hledat svojí. Včera jsme nedohráli fanfrpál proti fialovým, ale nakonec hoši vyhráli.

piráti Dáda a Fanda

Dneska jsme viděli nejspíš děti Pirátky Vendossy (???Vendetty), jak se prali o velkou kouli. Potom jsme zjistili, že se jedná o perlu a že jich je v táboře víc. Po chvilce hledání jsem našli v táboře mapu, na kterou jsme museli posvítit fialovou, aby jsme zjistili, kde bude poklad. Potom se dohrávaly dva zápasy. Červení vs. Fialový a vedoucí v čele s Luckou vs vedoucí v čele s Kačkou. Pak byl oběd, poledňák a potom se hrála etapovka, právě s perlama. Měli jsme za úkol sesbírat co nejvíc perel naší barvy, potom z nich vyndat perly. Tuhle etapovku jsme nejspíš prohráli. Potom už se nic zásadního nedělo a to byl konec.
Dobrou noc
P.S. Zachránili jsme mořskou pannu, pomocí básničky.

pirát Honza