Nejhledanější piráti sedmi moří

Život na moři je plný nebezpečí. A když si vás vyhlédne výkvět pirátstva, nemáte šanci uniknout. Seznamte se s piráty Dony Vendossy, kteří právě zakotvili v domovském přístavu v Porto de Piedra.

Dona Vendossa

Admirálka a despota přístavu, samozvaná Královna pirátů. Tato proslulá pirátka svou kariéru buduje už dlouhá léta. Vlastní největší loď „Calavera Blanca“, koráb s 3 řadami děl na každé straně, 4 stěžni a rozevřenou lebkou na přídi. Jejím cílem je vytvořit armádu pirátů a sjednotit vody v celém pobřeží Porta.


Ivory Jill „Cherry Shark“

Pravá ruka Dony Vendossy. Poté, co královská armáda během války vypálila její vesnici, cítí odpor ke komukoliv, kdo nosí uniformu. Je mistryní v házení nožů, proto pistole nosí spíš jen na zastrašení protivníků. Má ochočeného papouška, který ji informuje o všem, co se děje v okolí.


Nicol Black „Chladná Čepel“

Lékař mezi piráty. Vždy ji zajímalo tajemství života a smrti. Bohužel starání se o svou posádku má i svou temnou stranu. Různé léčebné metody testuje nejprve na svých zajatcích. K boji používá výhradně čepele a svou obouruční pušku.


Randy Jones „Leviathan“

Jeho přezdívka vznikla mimo jiné i díky jeho lodi, která je na první pohled nezastavitelný kolos – stejně jako on. Místo dělových koulí používá háky na řetězu, na jejichž konci jsou těžké kotvy, které nepřátelskou loď při zásahu táhnou svou vahou ke dnu, dokud vody oceánu nepohltí protivníky jako tlama monstra.


Mirbred Bauban „Bango Bango“

Byl čtrnáct let zajatcem v džungli. Když utekl, musel se naučit přežívat v přírodě. Jeho zajatci, domorodci klanu Ugala Bumbi, ho začali uznávat poté, co holýma rukama zabil posledního černého horského tygra. Od té doby přijal jméno Bango Bango, což znamená „ten, který žije mezi banány“.


Kethy Keith „Mořský Ďas“

Ve 13 letech byla vyhozena rodiči na ulici, kde se snažila přežít. Krádeže, podvody a vraždy se staly jejím denním chlebem. V 16 letech ukradla loď královského námořnictva a tím začal její pirátský život. Povídá se, že má ve své kajutě křeslo vyrobené z lebek poražených námořníků.


Dixie Voss „Zlatozubka“

Dixie je obávaná pirátka, která má na svém kontě vyrabování nejméně padesáti přímořských měst. Plachty její lodi jsou protkané zlatou nití a trup jejího korábu je pokryt zlatými pláty a drahokamy. Mezi její oblíbené tresty patří zasypání člověka poklady, dokud ho nerozmačkají.


Thomas Jeffrey „Ostrohák“

Mladý pirát, který započal svou cestu jako pouhý pomocník na pirátské lodi. Jednoho dne byla jejich loď přepadena domorodým kmenem. Když lidé objevili zpustošenou loď, domorodci i piráti byli mrtví. Jediný, kdo přežil, byl Thomas. Nikdo dodnes neví, co se ten den stalo.


Lucy Lynx „Zkáza Pacifiku“

Nejlepší střelkyně mezi piráty. Proslýchá se, že její pistole jsou magické a střely letí vždy tam, kam si přeje. Vlastní malé přímořské město „Ivory Bay“, které získala tak, že podpěry domu městské rady zasekla o háky své lodi a celý dům strhla z útesu i se všemi uvnitř.


Jeremy Jim „Černofous“

Když se stal majitelem své lodi, nechal ji opatřit velkým ocelovým beranidlem, které bylo vyrobeno ze stovek městských zvonů, které získal během rabování. Nepoužívá děla, ale vrhá se střemhlav na nepřátelské lodě, které při nárazu tříští na kusy.


Ardeen Barclay „Noční Čepel“

Noční Čepel je jedna z nejnebezpečnějších pirátek. Přezdívku získala díky tomu, že útočí na lodě zásadně v noci. Legendy praví, že se přátelí s duchy, kteří ji navigují skrze temnotu. Na zádech má velké tetování se jmény všech minulých i budoucích obětí.


Vincent Kari „Kraken“

Vincent přišel o oko, když mu při lovu probodl obličej roh vzácného Narvala Černého. Zatímco jiní by byli na místě mrtví, Vincent bestii dokázal sám ubodat šavlí a z rohu nechal vyrobit svůj dalekohled. Jelikož je jeden z nejhledanějších pirátů, nechal si vyrobit skleněné oko, které nosí, když chce být nenápadný.


Jošimito Rexx „Purpurová Lady“

Legendy praví, že její noha nespočinula na zemi už přes 20 let. Purpurová Lady je známá svým excelentním talentem v šermu. Její šavle je prý vyrobena ze speciální slitiny, která září rudě jako krev a je osázená rubíny. Nikdo to ovšem neví jistě, protože kdo ji spatřil, nezůstal naživu, aby mohl svědčit.


Tery Tark „Teror“

Šílená Tery Tark je zhouba všeho živého na moři. Přepadává všechny, bez ohledu na pirátský kodex. Nedělá rozdíly. Královské i pirátské bárky se tříští pod jejím hněvem a při pohledu do jejích očí dokáže přivést člověka k šílenství. Při přepadání měst vždy ušetří hostinec, neboť má velkou slabost pro rum.


Anna Cook „Mořská Střela“

Vlastní nejrychlejší loď „Akvamarín“. Díky ní dokáže dohnat i ty nejrychlejší královské přepravní lodě. Místo děl používá harpuny, prý protože neváží tolik a probodnutý člověk se uklízí lépe, než člověk roztrhaný na kusy.


Horton Alby „Kladivoun“

Jediný pirát, který místo běžných zbraní častěji užívá těžké kladivo. Bývalý syn kováře, který přišel o rodinný podnik, když Královská garda zvýšila daně v jeho rodném městě a jeho otec i matka zůstali na ulici. Část svého nakradeného majetku vždy předá svým rodičům, kteří dnes vlastní největší kovářský cech.


Dante Carvallo „Smrt z Hlubin“

Bývalý lovec pirátů, který byl ovšem jednou na moři přepaden a za údajnou neschopnost byl vyhozen z řad královského námořnictva. Jeho zloba vůči králi ho poslala na druhou stranu a stal se z něho velmi nebezpečný pirát znalý všech nepřátelských taktik.


Salvator Corrolli „Rudovous“

Salvator Corrolli je šílený kapitán. Ve své lodi chová v nádržích žraloky, které posílá za nepřáteli díky střelám z děl, které má nabité kusy masa. Po boji nechává sbírat meče protivníků, nechává je zrezivět a sebranou rzí si dobarvuje vousy.


Matthias Alvini „Temnodráp“

Svou přezdívku získal po vykradení starodávného pokladu, ze kterého si odnesl rituální damaškovou čepel. Při boji používá tři zbraně. Dvě šavle v rukou a svůj „temnodráp“ drží vždy v zubech. Díky tomu dokáže odrazit i pět nepřátel naráz.


Dany Lopéz „Bloody Cat“

Pochází z bohaté rodiny v Porto della Pelé. Městský život ji ale nikdy nenaplňoval. Často utíkala z domova a účastnila se tajných zápasů o peníze. Nejprve jako přihlížející, po nějaké době se sama dala do bojování. Pro tyto účely si vyrobila kloubové prsteny s čepelemi, kterými přišla i ke svému jménu.


Evellin Scorch „Jizva Středomoří“

Scorch je její pravé příjmení, nicméně jako by jí bylo ušito na míru. Je známá tím, že po vydrancování lodi ji podpálí, aby se na moři objevil hrůzný maják, který má být hrozbou pro kohokoli, kdo pluje kolem.


Theresa Moore „Krvavý Safír“

Výborná střelkyně a hledač pokladů. Krvavý Safír je její přezdívka a zároveň je to jméno drahokamu, který nosí na krku. Ten ukradla před několika lety z královské pokladnice přímo z koruny. Na její lapení je vypsaná obrovská odměna.


Megan Root „Šílená Meg“

Meg byla chycena královskou flotilou před více než patnácti lety. V opuštěném hradu na pobřeží Costa de Tormenta byla několik měsíců mučena a vyslýchána, aby prozradila skrýše své posádky. Podařilo se jí sice uniknout, ale dlouhé týdny strávené v agonii zanechaly své jizvy: Meg nezná slitování se svými protivníky.


Ellie Price „Vichřice“

Své přízvisko získala tím, že její loď se přiřítí nenápadně, ale v plné síle jako bouře na moři. Často je při rabování první, která se přelaní a započne masakr. Vlastní velký poklad, jehož mapu má vyřezanou na zádech. Ten, kdo ji zabije, získá i mapu.


A tady je máte pěkně všechny pohromadě a ve velkém 🙂