13. DEN: VELKÉ OSLAVY (PÁTEK 27. 8. 2021)

Dnes nás čeká den plný oslav. Vždyť přece máme nového Triumvira! 

Thomasus Bleskus Tertius rozdá ještě nějaká území, vrátí cenné amulety z galských vesnic, ale asi to nebude takový beránek, jak jsme si všichni mysleli ;). Sliby, které dal, bezezbytku a doslovně splnil. Ale už při první příležitosti nutí legionáře pochodovat ve formacích a vzteká se, že to dělají špatně.
Pak si vyžádá finále gladiátorských her. V závěrečných soubojích nakonec svou chytrou obrannou zbrojí i mrštností v závěrečném klání vítězí Ninus Sinus. Ave Ninus ! Ale ani to ji před pochodováním nezachrání – Tertius bude asi náročný Triumvir.
Po konci klání si užijeme ještě chvíle se svým rodem – nalepíme poslední území, rozebereme si vlajky nebo získané amulety. A pak už je tady ta hostina, na kterou všichni čekají. A aby to bylo stylové, opět v dešti, jak jinak. Ten nás na střídačku trápí celé odpoledne a večer. Takže kličkujeme mezi loužemi a kapkami, když přecházíme mezi rautem, obchůdkem, chvilkou na focení s kamarády…

Večer nás čeká poslední slavnostní nástup, na kterém si všichni naši římští občané mohou vybrat svůj klíč od Říma a dostanou ocenění za statečnost a zásluhy. Poděkování se dostane i všem Centurionům a Pretoriánům, kteří se celých 14 dní snažili, aby život v Římě byl zábavný, prima a bezproblémový. A pak už hurá na závěrečnou hostinu, poslední táborák a diskotéku, která nejprve málem zboří jídelnu. Ale Jupiter vyslyší naše prosby, déšť zažene, takže se můžeme přesunout ven na trávu, kde se i ten had dělá mnohem lépe.
S ubíhajícími hodinami pak už všem můžeme jen popřát dobrou noc.