5. DEN: BOHDANKA A HRANIČNÍ VLAJKY (ČTVRTEK 17.8.2023)

Ráno nás jak jinak – opět budí sluníčko. Petronela se asi nahoře hodně přimlouvá za krásné slunečné dny. Jen kdyby Uriáška tolik netopila!

Rozcvičku už máme v malíčku, i když Perlička nikomu nic neodpustí. Udržuje v pořádku nejen zoubky, ale i celé naše tělesné schránky.

Po snídani se samozřejmě roztáčí kolo štěstí. Někteří odchází s bonbónkem, jiní si vytočili hračku, někdo zase penízky do obchůdku. Jen pár smolařů mělo dnes smůlu a musí zkusit štěstí zase zítra. Zato ti, kteří odpověděli správně na všechny pohádkové kvízové otázky, si mohou zatočit dvakrát!

Po chutné snídani nás letos poprvé čeká “volitelný program”. Každý má možnost vybrat si jeden ze sedmi programů, které si pro nás připravili naše milé pohádkové bytosti. V nabídce je například lukostřelba a střelba s Hejkalem a Vlkem, výtvarná dílnička s Muchomůrkou a Džinem, vaření s Mildred a Perličkou, pohádkování s Vodníkem, šermířský výcvik s rytířem Brtníkem a čertem Bertem, získávání zálesáckých dovedností s mlynářem Peškem a divoženkou nebo pohádkové deskové hry s princeznou Maruškou a paní Krtečkovou.

Po obídku si dáme všichni “šlofíčka” (no – skoro všichni), nakoupíme dobrůtky v perníkovém obchůdku, napíšeme rodičům (alespoň někteří) a pošťák Pat nám rozdá poštu.

Na odpolední nástup k nám zničehonic přiskotačí rozverná dívčina – sluchátka na uších, pusa se jí nezavře… Z jejího nesouvislého brebentění jsme pochopili, že to je Bohdanka, na kterou si včera po telefonu stěžovala její matka. Ale místo tiché dívky, odhodlané zachránit své bratry, tu máme tohle ukecané individuum? Co se to tu herňajs děje?

Musíme tomu přijít na kloub! Po týmech tedy vyrážíme do lesa, abychom “vyluštili” tuto záhadu. Ukázalo se, že ne všichni si s tajnými šiframi a písmy dokáží poradit.V lese jsme zahlédli podivnou chlupatou potvoru, která jakoby nás pozorovala a najednou zase zničehonic zmizela v lese. 

K večeři nám Pejsek s Kočičkou upekli vynikající palačinky s nutelou a marmeládou – mňam, to jsme si zasloužili!

Na večerním nástupu si chceme ujasnit, co se tedy vlastně děje s naší Bohdankou, najednou ale PRÁSK, PRÁSK … všude kolem se ozývají hrozné rány a přibíhají vyděšení Dlouhý, Široký a Krátkozraký, že na hranicích pohádkového světa se něco děje. Zdá se, že jde do tuhého, budeme muset hranici strážit! Rozeznívá se siréna a my se honem, honem rozdělujeme do “strážních” skupin. Balíme jen to nejnutnější (spacáky, karimatky a zubní kartáčky) a vyrážíme do lesa k hranici. Rozmísťujeme se strategicky podél celé hranice, kterou vytyčují barevné vlaječky – snad každá skupina tu svou uhlídá !!!