6. DEN: STRASTIPLNÉ PUTOVÁNÍ (PÁTEK 18.8.2023)

Noc v lese byla náročná, hemžilo se tam zloduchy, kteří se snažili proniknout z jednoho světa do druhého, a znovu jsme zahlédli naší známou chlupatou potvoru. Celkem se nám podařilo uhájit 7 z deseti hlídaných vlajekl!!

Ráno se přiřítila Petronela s Uriáškou a pekelnou dodávkou přivezli všem snídani. Využili jsme toho a naložili do ní všechny věci, které při záchraně Bohdančiných bratrů proměněných v krkavce nebudeme potřebovat. Ještěže je nafukovací (dodávka) 😅

Než jsme se vydali na strastiplnou záchrannou cestu, znovu jsme viděli, že kolem poskakuje náš známý chlupatec… Chtěli jsme se ho zeptat, co je vlastně zač, ale jen co jsme se přiblížili, tak zase zbaběle utekl.

Plnění Bohdančiných úkolů bylo opravdu nelehké. Cestou jsme přišli o hlas, byli spoutáni do dvojic – někteří rukama, některým zbyly ve dvojici jen 3 nohy,  část cesty jsme museli postupovat jen pozpátku, někteří dokonce přišli i o zrak! Nejtěžší ale bylo zůstat 30 minut v klidu ležet, úplně potichu a při tom neusnout – opravdu těžký úkol po náročné noci v lese.

No nakonec zvládli všichni projít všemi nástrahami a vrátit se v pořádku do tábora. Byli všichni trošku uondaní, a tak se k odpolednímu “šlofíčku” tentokráte uložila valná většina.

Když přes polední klid všichni trochu zregenerovali, rozešli se do okolí tábora k oddílovým programům, které byly vesměs opočinkovější než jindy. Z ničeho nic se ale přihnal černý mrak a světe div se – přišel lijavec! Většina obyvatel Bylonebylova ho ale uvítala s nadšením a využila ho k veselému osvěžení. 

Když si všichni dostatečně užili pobíhání v dešti, převlékli se do suchého oblečení a byli zahnáni do srubů k pohádkovému hudebnímu kvízu. Zjistili jsme, že pohádkové písničky zvládají všichni na jedničku!

Před večeří déšť ustal, a tak jsme si zapečené těstoviny vychutnali už zase za svitu sluníčka. Na večerním nástupu pro nás měla Petronela velké překvapení – dokončila ustalování a sušení našich andělských polštářků a triček, které nám rozdala, takže dnes v noci budou mít všichni krásné duhové sny! I trička většina z nás hned vyzkoušela, a teď to v Bylonebylově hraje všemi barvami.

Došlo i na vyhlášení celé etapy s Bohdankou, tudíž si každý tým mohl odsypat svůj díl smůly.