1. den: NEDĚLE 14. SRPNA – VLAJKY JSOU NAŠE

Zabaleno? Jasně, zabaleno! Předpověď počasí nám nachystala horké chvilky. Ale hora zabalených pokladů, která jako vždy vyrostla uprostřed tábora, vydržela v suchu. A po příjezdu našich malých archeologů se na nás usmálo i sluníčko. Ubytování na průzkumné základně, stejně jako cesta vlakem,  proběhlo  v dobré náladě a bez problémů.

Hned potom na malé objevitele čekal první důležitý úkol: musí si najít svůj tým. V táboře stojí 4 vlajky, každá má jiný znak. Ke které patří? Vendy Blauerová napovídá: Pamatuješ si, o čem jsem psala ve zvacím dopise? Jaké indicie vidíš na vlajkách? Všichni po chvilce stojí u vlajky a seznamují se s ostatními členy týmu.  Všechny týmy jsou skvělé a vedoucí se nedokáží rozhodnout jenom pro jeden z nich. Muselo přijít losování.

S radostí oznamujeme, že Mapaři , Teréňáci, Slíďáci a Koumáci vyráží za dobrodružnou cestu, na které hledají součástky tajemného Leonardova stroje.

A když vám prozradíme, že k večeři byly párky v rohlíku a následoval první táborák a přidělení cestovatelské výbavy (šátky, taštičky a zpěvníky), musí všem být jasné, že to byl prostě super den.

Těšíme se na zítřek.