Pozvánka na expedici Leonardo

Vážení účastníci expedice Leonardo.
Náš odjezd na expedici se blíží a my pro vás máme žhavé novinky!
Připomeňme si, že náš tým pátrá po Leonardově skrýši vynálezů. První indicie jsme objevili v katakombách v Paříži, další pak na zřícenině rodu Orlů. Náš tým věhlasných archeologů a záhadologů ani pak nezahálel a pátral dál.
Můžeme vám nyní s velkou radostí prozradit, že jsme nedaleko jedné starobylé vesničky ve středu Itálie objevili staré vchodové dveře, které nesou všechny znaky Leonardovy práce. Spíš než dveře připomíná vstupní mechanismus nějaký stroj: Jistě je to další Leonardův vynález, který sám sestrojil, aby ochránil vstup do skrýše před nevítanými návštěvníky. Mechanismus je bohužel neúplný, některé součástky chybějí, a proto nelze vstoupit!
Další objevené indicie napovídají, že další součástky nebudou zde, ale snad jinde v Itálii, v jiných zemích Evropy, ne-li po celém světě. A protože zpráva o tomto objevu už se šíří mezi hledači pokladů, potřebujeme, abyste se rychle připravili na cestu.
Pátrejte s námi po součástech stroje a podílejte se tak na největším objevu moderní doby, který může nás – lidstvo – posunout o velký krok dále.
Očekáváme náš tým neohrožených pátračů a zkušených cestovatelů už za 14 dní na nádraží. Věříme, že naše pozvání neodmítnete a zanedlouho se s vámi setkáme!
Tým Expedice Leonardo