Dotazník pro účastníky expedice Leonardo

Milí budoucí členové expedice Leonardo.

Z naší první výpravy už víte, že hledáme společníky. Ale víte, kdo byl Leonardo?
Leonardo byl veskrze renesanční člověk, který žil ve středověku v Evropě, v polovině minulého tisíciletí. Renesanční člověk je ten, kdo je všestranně nadaný, zabývá se mnoha obory lidského vědění a umění, mluví mnoha jazyky a mívá široký rozhled. Renesanční člověk též dbá o své tělo. Leonardo byl takovou velmi všestrannou osobností. Byl nejen umělcem – malířem, sochařem, hudebníkem, ale i architektem, vynálezcem a konstruktérem.

Leonardo dal světu mnoho vynálezů. Málokdo si dnes uvědomí, že navrhl například létací stroje včetně jakési první helikoptéry, ponorku, první mechanickou kalkulačku, potápěcí skafandr, první tank a mnoho dalších strojů. Řada jeho vynálezů se dočkala uplatnění až o mnoho století později, kdy je ostatní lidé konečně pochopili a technicky k nim dospěli. Některé vynálezy a konstrukce byly ale tak složité, že je Leonardo raději ukryl do své tajné skrýše, aby zde počkaly, až lidský pokrok dostoupí tak daleko, aby byly pochopeny. I když nejčastěji pobýval na území dnešní Itálie, za celý svůj život procestoval mnoho zemí.

Proto vás, budoucí účastníky, poprosíme, abyste vyplnili tento dotazník. Z vašich odpovědí poznáme, zda jste zkušenými cestovateli a v které oblasti budete pro tým opravdovou posilou. Přímo na expedici pak vyhodnotíme a odměníme 5 NEJ: nejvtipnější, nejpřesnější, nejoriginálnější apod.

Těšíme se na vás na táboře i na vaše odpovědi.
Tým Expedice Leonardo

Dotazník ke stažení:  DOTAZNÍK-PRO-ÚČASTNÍKY-EXPEDICE-LEONARDO.pdf
DOTAZNÍK-PRO-ÚČASTNÍKY-EXPEDICE-LEONARDO.docx

Dotazník pro účastníky expedice Leonardo
Sending