5. DEN: ŠERMÍŘSKÁ ŠKOLA A DRAČÍ ZBROJ

Královna si myslí, že nás čeká náročný boj. Na ranní audienci proto od ní všichni členové družiny dostali nové meče. Sir Dragoš Stalaktit se pak celý den snažil zdokonalovat jejich bojové umění. Chvíle na cvičišti byly náročné, ale věříme, že při dalším střetu s Rudomrchy budeme mít výraznou převahu.

Královna Vendella se osobně ujala vedení výroby Dračí zbroje. Statečně jí v tomto úkolu pomáhaly Pandomíra Podivuhodná, Joanne Sirnatá a Terena Jiskrná. Dračí křídla na našich zádech nás ponesou vstříc vítězství.

Večerní audience se bohužel konala bez královny Vendelly, která trvala na tom, že dokončí poslední zbroje pro svoji družinu. Abychom jí znovu nezarmoutili, kontrolovali jsme nejen stav svých zbraní, ale také vše, co jsme se naučili. Protože na příští audienci si to královna jistě bude přát vidět.

Ale sir Dragoš nebyl spokojen. Ví, že se královna bojí o svou družinu, a vidí, že se družina musí ještě mnohé naučit. Pozdržel proto další výpravu a nařídil na další den velký rytířský turnaj, aby prověřil naše schopnosti.

Ještě večerní písnička, aby se nám lépe usínalo. A pak už zbývá jen si popřát dobrou noc.