6. DEN: RYTÍŘSKÝ TURNAJ. VYLÍHL SE DRAK

Všichni chtějí královně dokázat, že se o ně nemusí bát. Že jsou stateční a vycvičení, že dokážou Pana Temného porazit a přinést naše dračí vejce zpět. Dokazují to v mnoha rytířských disciplínách: jízda na koni, střelba z luku, veršování, hod oštěpem, práce se štítem, hudební dovednosti i znalosti středověkého způsobu života. Neopomenuli ani další trénink svého umění – zacházení s mečem.

Naši průzkumníci a zvědové se mezitím pokouší zjistit co nejvíc informací o Panu Temném. Královna Vendella měla novou vizi, že se drak brzo vylíhne. Asi se mu nelíbí to věčné přenášení sem a tam. Je tedy jasné, že ho musíme co nejdříve najít, jinak se vylíhne u Pana Temného a stane se z něj zlý drak, co se bude snažit zničit království. Jenže nevíme, jak máme naše vejce znovu najít.

Vendella prozradila, že v její vizi také bylo, že když poskoci Pana Temného vajíčko stěhovali ze svého tábora, začínalo už praskat a odkapával z něj dračí sliz, který je vidět a svítí jen za svitu měsíce. Takže musíme počkat do tmy, až se nám odhalí svítící stopy a pak se vydáváme na cestu…

Cestou temným lesem potkáváme slepého muže, který nám půjčí očarovaná KNG, s kterými za další křižovatkou zneškodníme pár Rudomrchů. Poustevník, který má rád vše živé (a proto se mu nelíbí, co Pan Temný provádí), nám chce pomoci.

Prozradí dětem, že tam, kam jdou, si Rudomrši zabrali kus lesa a chrání ho kouzlem, že nesmí vstoupit na označené území dřív, než se drak vylíhne, jinak vejce vybuchne a drak se nenarodí. Jedinou možností je přesvědčit draka, aby z toho lesa za nimi vyletěl sám. Také jim prozradí, že k tomu místu musí dojít všichni společně.

A opravdu. V měsíčním svitu se od vodní hladiny odráží naše vejce. Praskliny na něm se zvětšují, už jsou vidět fosforeskující drápy. Drak se líhne. Jsou vidět zářící rudé oči, rozhlíží se po okolí, rozpíná svá křídla. Snažíme se ho nalákat k sobě.

Ale NE! Náhle se objevil Pan Temný. Běží k našemu drakovi se svými pomocníky a žene ho pryč. Naše volání je marné. Drak odletěl čert ví kam.

Vracíme se zpět do tábora. Jsme rádi, že se náš drak vylíhnul a že je v pořádku, ale bojíme se o něj. Pokud ho polapí Pan Temný, bude zle nejen s ním, ale i s celým naším královstvím.