11. DEN – KIFF (STŘEDA 24. 8. 2022)

Dnes ráno se v táboře objevily plakáty na Kamenorok International Film Festival. Už od rána se začaly mezi námi objevovat nafintěné celebrity z celého světa.
Takové osobnosti však neudělají ani krok pěšky, je třeba je všude vozit limuzínou. Sestavili jsme proto naše taxilimuzíny. Dostali jsme zadání, kam se návštěvníci chtějí v Kamenoroku podívat a kterou ulicí chtějí jet. Např.: Hrádek – Závodní promenáda – Horní – Zpustlá – K Rejpavým – Rejpalský statek (STOP) – Třída svaté Hušušni – Šenkovna Na Růžku (STOP).

Trochu nám pomohla mapa, ale u některých domů nás i zmátla, protože popisky na velké mapě v krčmě U Pramene byly nepřesné. Nakonec všichni do zadaného cíle dojeli, ale někdy to bylo opravdu napínavé.
Před polednem jsme se začali chystat na večerní galavečer s promítáním, když se ozvala veliká rána. A hned po ní jsme uviděli zoufale prchajícího Tomáše Marného (místního alchymistu), kterak ho zběsile honí rychtář Smil Flek z Nohavic. Tomáš nám chtěl na galavečer připravit něco pro radost, ale jako obvykle mu to nevyšlo. Chvíli to vypadalo, že se nám aspoň část filmů podařilo zachránit, ale po otevření krabice se vyvalil hustý kouř a z filmů nezbylo vůbec nic.

Co teď? Celebrity i publikum natěšené, a my nemáme co promítat. Nakonec se toho ujali samotní kamenoročtí občané. Každý srub si vylosoval 2 témata, z kterých si mohl vybrat, a dostal celé odpoledne na filmování.
Večer se Kamenorok zaplnil slavnostně oděnými návštěvníky, podávalo se Spriteňské, a byl připraven i slavnostní raut. Premiéra se povedla opravdu úžasně. Všechny natočené filmy byly skvělé, vtipné a na hercích bylo vidět, že si přípravu opravdu užili.
Doufáme, že všichni měli i stejně úžasné sny. Dobrou noc.