1. DEN: POHÁDKA ZAČÍNÁ (NEDĚLE 13.8.2023)

Obyvatelé Bylonebylova už netrpělivě vyhlížejí své návštěvníky. Každý srub si jeho majitel vyzdobil dle svého vlastního vkusu a nátury. A tak děti bydlí v exotických obydlích jako Aladinova jeskyně, Rybník, Strašidelný mlýn, U tří prasátek, Zoubková věž, Krtina, Čarodějnická chýše, Hrad Brtník, Bažina nebo Lesní chaloupka.
Po přivítání a zapálení táboráku jsme si opekli buřty. A pak pro nás Kuchtík Pejsek a Kuchtička Kočička připravili buchty. Jedli jsme je opravdu opatrně, protože stálí obyvatelé říkali, že jejich pohádkové výtvory mívají nečekané vedlejší účinky. Opravdu jsme zjistili, že každému se náplň v buchtě zabarvila jinak, a napjatě jsme čekali, co se bude dít.
Naštěstí jsme se neproměnili ani v žábu ani nám nenarostly velké uši. Podle téhle barvy jsme si potom vyzvedli nutnou výbavu, bez které by mohl být pro nás pohádkový svět nebezpečný.
Byl to pestrý den, nechybělo zpívání u táboráku, představení všech obyvatel Bylonebylova, ani pozdní povídání ve srubech s novými i starými kamarády.
Nezbývá, než aby vám Petronela i Uriáška popřály dobrou noc.