2. DEN: MALÁ MOŘSKÁ VÍLA (PONDĚLÍ 14.8.2023)

První noc byla nezvykle teplá, Uriáška asi topila pod pekelným kotlem. Takže ráno bylo opravdu příjemné nadechnout se čerstvého vzduchu a trochu se protáhnout. Dnešek bude určitě ve znamení POPRVÉ. První snídaně, první ranní nástup, první ztráty a nálezy, první novinky…

Při ranním nástupu nám doprostřed tábora přičvachtala mořská víla Avivážka. Stěžovala si na čarodějnici Uršulu, která se snad musela napít sladké vody, protože hrozně vyvádí. Přivlekla si do moře nějaké cizáky, těm dochází vzduch, začínají tam zahnívat a kazí vodu rybám. Když to vyprávěla, vlastně se nám dost ulevilo, protože jsme právě řešili, že se nám poztrácela většina vedoucích. Uriáška a Petronela to sváděly jedna na druhou a dokonce jsme vedoucí podezřívali, že utekli, protože se jim nechtělo pracovat.

Avivážka nás pak dovedla k moři, abychom si je mohli odvést zpět. Museli jsme jim nejprve dovézt dost vzduchu, aby vydrželi s dechem na zpáteční cestě. Každý barevný tým si musel vybrat, koho osvobodí a kdo s týmem zůstane příštích 14 dní. Byl to boj s časem, nevyzpytatelným vzduchem i těžkým rozhodováním, koho zvolit. Zpět jsme plavali okolo zvláštní barevné hromady. Osvobození vedoucí k těm pytlům byli přitahováni téměř čarovnou silou. Nedali jinak, než že si je musí vzít s sebou.

Po úspěšném návratu nám Avivážka moc děkovala. Říkala, že vůbec nechápe, co to Uršulu popadlo, protože normálně se takhle nechová. A také nám za odměnu přivezla znaky, které našla na potopených lodích. O ty se mezi všemi vedoucími i dětmi strhla nekončící hádka. A protože se nedokázali dohodnout, rozhodli jsme se: Nechť rozhodne námořní bitva ! A pak už v horním moři plulo 10 ponorek, putovala torpéda a lodivodové měli plné ruce práce.

Ještě před poledním zvoněním jsme tak věděli, že červený tým se znakem jednorožce povede zoubková víla a vlk, žlutý tým se znakem čarodějného klobouku povede čarodějnice Mildred a hejkal, o fialové se znakem rytíře se postará vodník Alois a krteček, zelený tým se znakem koruny podpoří víla Muchomůrka a džin, průvodci modrých se znakem draka se stali mlynář s rytířem a princeznou Maruškou.

Celé odpoledne jsme pak měli na seznamování, povídání a hraní. Večer jsme se poprvé všichni potkali na nástupu v novém slušivém vybavení a dozvěděli se další porci novinek. Mimo jiné nám Uriáška prozradila, že ty záhadné pytle jsou smůla, která se nám přilepila na paty. Té se budeme jen těžko zbavovat.

Při večerním táboráku, kam za námi přišla i Petronela, jsme si zazpívali zbrusu novou táborovou písničku o městečku Bylonebylov. Že vám to zní povědomě? No aby ne 🙂