11. DEN: POHÁDKA PRO HERŇAJSE (STŘEDA 23.8.2023)

Vzhledem k tomu, že včera jsme se do postýlek dostali zase pozdě, byl dnes posunutý budíček. Rozcvičku nám ale Perlička neodpustila!

Dopoledne nás čeká poslední kolo volitelných programů. Na výběr máme kosmetický salon, psaní pohádky, střelbu a rytířské hry, výrobu masek, stolní a sportovní hry, zálesáckou školu a školu znakové řeči. Všichni si vybrali, co se jim nejvíce líbilo, a dopoledne si užili.

Ještě před obědem jsme ale udělali rychlou poradu, abychom vymysleli co s chudákem Herňajsem. Shodli jsme se na tom, že nejlepší bude vymyslet mu úplně novou pohádku, kde by se mu líbilo a odkud by neutíkal. Mildred nějaké nápady dobré měla, ale myšlenky se jí poněkud “rozletěly” po celém okolí. Vyrážíme tedy na “lov myšlenek” – každý musí najít tu svou a jednou rukou ji stáhnout dolů. Některé obsahují indicie, které vypovídají o tom, co má Herňajs rád, a usnadní nám tak vymýšlení pohádky.

Po obědě se do toho rovnou pouštíme. Nejenže každý z týmů vymyslí pohádku, ale rovnou ji i zfilmuje, aby měl Herňajs snadný výběr. Všichni se do toho vrhli s nadšením, takže před večeří máme 5 zbrusu nových pohádek. Snad si ten náš nešťastník vybere 😅

Po večeři a večerním nástupu se tedy znovu odebíráme do kina – tentokrát ale budeme sledovat naše vlastní výtvory. Všichni se těší a jsou zvědaví na své filmy i filmy kamarádů. Do hlediště samozřejmě dorazil i Herňajs. Při promítání jednotlivých pohádek přímo nadskakuje nadšením. I my se opravdu dobře bavíme. Všechny pohádky jsou skvělé a vtipné. Herňajs bude mít těžký výběr. Nakonec nás poprosil, abychom mu s výběrem pomohli, a tak bylo vyhlášeno hlasování. Jak jinak – výsledek byl opět velmi těsný, ale o pár hlasů nakonec zvítězila pohádka červených “Jak Herňajs k princezně přišel”.

Teď už ale honem na kutě!