12. DEN: BITVA SE SKŘETY A NOVÝ POHÁDKOVÝ SVĚT (ČTVRTEK 24.8.2023)

Budíček, rozcvička i snídaně dnes proběhly v zaběhnutém duchu. I kolo štěstí se ještě pro zájemce roztočilo.

Na nástup se ale přišoural ukňouraný Herňajs. Ptáme se co se zase děje – vždyť už máš svou novou pohádku… Ale on stále vzlyká, že mu tu jeho krásnou novou pohádku někdo obsadil a jeho vyhnal. Prý nějaké fialové a červené potvory. Znovu nás prosí o pomoc. No co s ním máme s nešťastníkem dělat?

Bereme tedy “zbroj” a vyrážíme se na to podívat. A opravdu – v jeho nové pohádce se opevnili skřeti. To jsou taková protivná nanicovatá stvoření, co si myslí, že jim všechno patří a můžou si dělat co chtějí. To se ale přepočítali! Během pár chvilek všichni zvládli sestavit a aktivovat bombu, která zničila jejich strážní věže. Nebojácně se vrháme proti jejich dalšímu opevnění a za pár minut padají i ochranné hradby! A pak už je to boj muže proti muži, respektive 70ti skřítků proti 10ti skřetům. Chvilku to trvalo, ale nakonec byli skřeti s hanbou vyhnáni a Herňajs se mohl radovat.

Aby měl ještě větší radost, rozhodli jsme se mu jeho pohádkový svět co nejvíce “vytunit”. Každý tým přišel s vlastním návrhem, který také následně zrealizoval. Jeden domeček je hezčí než druhý – těžké vybrat jeden nejhezčí. Necháváme tedy opět hlasovat děti a tentokrát nejvíce hlasů dostal pohádkový svět zelených.

Ještě před večerním nástupem, byly spočítány všechny bodíky do celotáborové hry a tak jsme mohli vyhlásit celkové pořadí týmů, odsypat poslední hrnky smůly a rozdat “mražené odměny”. Rozdíly mezi jednotlivými týmy byly minimální.
Nejlépe se vedlo červeným (VLČÍ MRKVE), na druhém místě skončili žlutí (HEJKALNICE), třetí byly zelení (HOUBY V DŽINU), čtvrtí modří (ŽLUTÝ PES) a nejméně se letos dařilo fialovým (WIN(A)ŘI). Velkou pochvalu za snahu a bojovného ducha si ale zaslouží úplně všichni!!!