13. DEN: ZAZVONIL ZVONEC A POHÁDKY JE KONEC (PÁTEK 25.8.2023)

Dnešní ráno s sebou nese těšení na pořádnou oslavu. Dopoledne si naposled zahrajeme v lese oblíbenou vlajkovanou – poslední výhry i prohry, poslední podvrknuté kotníčky.

V poledne nás čeká výborná polévka, která nás má připravit na odpolední raut. 

Ještě než se otevřou brány naší hodovní síně, rozdáme opravdu poslední body letošního Bylonebylova. Známe totiž výherce soutěže o Nejlepší pohádkáře, kteří si poctivě četli celých 14 dní v naší pohádkové knihovně a odpovídali na kvízové otázky. Také jsme rozdali speciální ocenění pro červený tým za nejlepší pohádku. Všichni si tak mohou nakoupit v závěrečném obchůdku víc zajímavých věcí.

A nesmíme zapomenout ani na unikátní ocenění pro zelený tým, který vytvořil pro Herňajse ten nejhezčí domeček. Tým Houby v džinu budou mít letos předkupní právo v závěrečném obchůdku – to znamená, že půjde nakupovat jako první.

Odpoledne dostává správný spád: Nejprve několik kol rautu, potom několikrát do obchůdku, focení s kamarády, vyzkoušení zakoupených hraček, podepisování triček i polštářků…

Večerní nástup se nám trochu opozdil, protože naši hlídači deště hlásí na večer velké mraky, a tak se snažíme rychle uklidit pod střechu vše co můžeme. 

Na nástupu Uriáška nejdřív ocení všechny dospěláky, kteří pro nás 14 dní připravovali hry a divadla a zábavu všeho druhu, ale i naše kuchařinky, zdravotnice a všechny v zázemí. Pak už přichází na řadu děti, kterým Petronela s Uriáškou postupně předávají děkovné glejty a zvonečky na památku.

Táborák tentokrát není, protože nás déšť vyhání do jídelny pod střechu, ale cukrová vata je ňam a zpívání je moc hezké. Nakonec mrak utekl a dočkali jsme se i diskotéky. Pozdní večerka nikomu nevadí, protože se zítra cestou domů určitě všichni dospí.