2. DEN: PROVĚŘUJEME NOVÉ ČLENY ŘÁDU (PONDĚLÍ 17. 8. 2020)

Návrat zpět do přítomnosti byl naštěstí úspěšný, ale pocity z toho, co jsme včera zažili, vůbec pozitivní nebyly. Den jsme proto raději začali tím, že jsme se všichni otestovali, zda jsme se z budoucnosti opravdu vrátili v pořádku a jestli jsme si nepřivezli nějaký virus. 

Proto jsme přes noc vyvinuli speciální testovací roztok, do kterého každý otiskl svůj prst, a čekali jsme na výsledky. Naštěstí to dopadlo dobře: Žádnou nákazu jsme nepřivezli, naopak jsme se v budoucnosti posílili. Každý z nás nabyl nějakou z 5 důležitých schopností, podle kterých se děti i Balvani rozdělili do pěti družin.

Jelikož potřebujeme být v těchto týmech co nejsilnější, věnovali jsme se většinu dne seznamování a tréninku na následující dny. Všichni noví členové se osvědčili, proto jsme jim přidělili speciální řádové obleky. Už tušíme, že nás nečeká nic jednoduchého.

Mezitím naši dva zvídaví bratři Balvani pátrali v řádové kronice, která se píše už od počátku naší existence a obsahuje záznamy z celé historie lidstva. Během pátrání narazili na zajímavé informace. Zjistili, že za všemi velkými špatnými událostmi, které se v minulosti staly, stál v pozadí jeden člověk. Jeho jméno je Historix, existuje už od počátku vesmíru, je nesmrtelný a na sobě neustále nosí svůj znak. Několik našich členů si tohoto znaku všimlo i předešlý den v budoucnosti. Může tedy tato osoba i za to, co se má stát? Můžeme tomuto katastrofickému scénáři, kterého jsme byli svědky, nějak zabránit?

Po prozkoumání kroniky si myslíme, že ano. Historix je nesmrtelný pravděpodobně díky nějakému artefaktu. Žádné podrobnosti se nám o něm zatím bohužel najít nepodařilo. Nevíme, jak vypadá a ani kde a kdy ho hledat. V kronice jsme však také našli několik zmínek o magických číslech, která se v průběhu historie objevovala. Myslíme, že by s Historixem mohla mít nějakou souvislost, a chceme je prověřit. Konkrétní čísla však v kronice nejsou uvedena. Pátráme tedy po těchto zmínkách a chceme se pokusit vydat do dob, ve kterých se tato čísla vyskytla. 

Nechceme ztrácet čas, rozhodli jsme se začít co nejdříve a hned jsme si přečetli první zmínku z kroniky:

Záznam z deníku manželky keltského vůdce Favlana 

(přeloženo bratrem Rulou, který pochází z 31. 7. 0390)

…Když jsem se ráno vzbudila, všimla jsem si, že s Favlanem není něco v pořádku. Ležel vedle mne, hluboce spal, ale celý se třásl a něco si mumlal. Když se mi ho podařilo konečně vzbudit, byl  nečekaně rozjásaný a nadšený. Zaskočilo mne to. Chytil mě za ruce a začal mi vyprávět, co zažil ve snu.
Jásal: „Dnešní první srpnová noc, kdy slavíme svátek boha Lugha, bude výjimečná. Určitě zvítězíme ve všech disciplínách klanového zápolení. Během spánku se mi totiž zjevil bůh Lugha, který nosí štěstí.
Bůh zářil víc než  10 Sluncí.
Ukázal mi symboly – možná nějaké počty – mám je stále před očima, ale nesmím je nikomu říct, než dostanu to správné znamení.  Jinak mne stihne krutý trest. Jaké je to správné znamení nebo správný čas mi ale nezjevil. Prý ho poznám sám ….“

Jsem zvědavá, zda opravdu náš klan zvítězí. Můj muž Favlan se už teď těší na medovinu, kterou při oslavě vypije. Už musím končit, žene mne do vedlejší vesnice pro jeho milovaný mok. Jen musím být opatrná – zahlédla jsem u lesa 5 divných družin plných cizinců…“

Pozn. Bratra Ruly:  Zde záznam končí, zbytek deníku podlehl času.

Tohle zní jako něco, co by nám mohlo při zničení Historixe pomoci. Nastavili jsme tedy stroj času na 31. 7. 0390 a nechali se přes noc znovu přenést v čase.