6. DEN: OCHRANA OBLEKŮ POMOCÍ LEKTVARU SÍLY (PÁTEK 20. 8. 2021)

Zjistili jsme, že silnice, které jsme stavěli, stále nechtějí vytvrdnout natolik, aby měly dostatečnou nosnost. Přistoupili jsme tedy k jejich další úpravě – museli jsme je vyválcovat. Tento proces pomohl a silnice brzy budou připraveny k plnému provozu. 

Naši zvědové mezitím trochu pátrali a zjistili několik ingrediencí lektvaru, díky kterému nás předchozí den porazili Galové v poslední vesnici. Tyto ingredience předali našemu nejchytřejšímu vědci a ten na základě nich vyvinul systém, pomocí kterého bychom mohli vyrábět obleky zlepšující sílu a výkonnost bojovníků. Princip spočívá v napuštění obleku lektvarem síly a poté přidáním ochranného štítu na napuštěný oblek. Jelikož proces napouštění obleků je zdlouhavý, budeme si muset práci rozdělit do více dní. Hned jsme začali. Obleky jsme napustili a budeme muset počkat, až lektvar promoří celý oblek a začne působit.

Pak se sešly všechny rody pohromadě a rozhodly se trénovat souboje mezi sebou. Hráli jsme hry, které procvičili naše schopnosti útočit i bránit se a v příštích bojích snad budeme mít ještě větší šance na úspěchy.

Večer nebylo příliš příznivé počasí, aby se odehrálo plánované druhé kolo gladiátorských zápasů mezi Centuriony a Pretoriány. Uspořádali jsme tedy v místní krčmě zábavné improvizační divadelní hry, u kterých jsme se všichni velice pobavili.